Papa papa...........



Nu sover vår lilla ängel efter en hård dag. Vi har varit på Civil Affairs för tredje och sista gången för att ordna det sista med adoptionen, för att sedan åka iväg till "typ" säkerhetspolisen, för att ansöka om pass för Li.
Det tar nu 5 arbetsdagar innan vi får Li's pass och kan resa tilbaka till Beijing för att sedan, efter lite mera turistande, åka hem till Sverige och Umeå..

På bilderna ovan så ser ni oxå Stina, Li's sänggranne på barnhemmet, och hennes storasyster Moa, som blivit något av en idol för Li. (Moa har oxå en idol. Birgitta. Hon kallar henne för "sin stora vän".) Så fort Moa är i närheten så lyser ögonen på Li av beundran. Li är mycket mer intresserad av storasystrarna än av de jämngammla tjejerna. Det är mer spring bland de äldre vilket attraherar Li.

Vi är 12 familjer, visst har vi nämnt det tidigare. Det betyder 12 små nya tjejer i samma ålder. 12 st - ett dussin tjejer och vår Li är vildare än de andra 11 är tillsammans...... Även om det är en liten överdrift, så är Li utan att tveka eller överdriva den absolut mest aktiva av småtjejerna. Är detta oväntat...????


Li har idag börjat bli betydligt mer verbal. Hon "pratar", Vi vet inte om det är kinesiska eller internationellt joller, men ljuden och pratet ökar i mängd och dagens stora språkliga framgång är att hon säger: Papa papa....
Vilket glädjer far i huset i och med att den lilla tjejen, än så länge, väljer mamman först i alla andra lägen.

Li söker upp mamma, hon kryper fram och sträcker upp händerna, hon vill nästan kramas, och när mamman pussar på henne skrattar hon.
Vilket vi båda är glada över även om det är lite tråkigt för pappan eftersom han ännu ine fysiskt får komma lika nära, men vi vet, det kommer........ men den omtalade och viktiga anknytningen känns som om den går väldigt bra. Mycket bättre än vi vågat hoppas på.





Vi kan ju inte bara visa bilder på Li, så vi avslutar med en bild från gågatan som ligger i direkt anslutning till hotellet (ja OK Li är med på den med) och en bild på samma gata från vårt hotellfönster.....




PS. Visst vet ni att om man klickar på bilderna så blir de större i ett nytt fönster...????

PPS. Storlek till lilla Li...? De kläder som vi har med i storlek 86 är på tok för stora, de som är i storlek 80 är "lagom" mycket förstora.......

Kommentarer
Postat av: Moster Berit

Vad undebart det är att få läsa om ert liv i Kina.
Har Du berättat för Li att hon är bjuden på bröllopp i april?
Må så gott

2007-03-14 @ 13:50:54
Postat av: Linda

Äter Li nu, eller leker hon bara med skeden?

Verkar iaf vara en smart tjej, säger redan pappa efter 2-3 dagar. :):)

2007-03-14 @ 13:59:21
Postat av: Linda igen

Är det yogamattan som har blivit lekmatta? :)

2007-03-14 @ 14:01:52
Postat av: fam Söderström

Vad härligt att höra att hon är spring i och har en stark vilja, jag vet ju hur det är vi har ju oxå ett sådant barn(friskhets tecken). Johannes och Li kanske kommer att kompa bra ihop.
Ha det gott/Carina

2007-03-14 @ 14:57:14
Postat av: Mamma och Pappa

Jätte roligt att allt går bra med Li, vi förstår att det händer nya saker undan för undan, tänk vad mycke Ni får lära av Li och hon av Er. Det känns helt underbart, fortsätt att kramas och pussas alla Tre, kram

2007-03-14 @ 15:00:54
Postat av: Moster Britten

Många söta tjer på bilderna men Li är sötast. Kul att det går så bra, och att hon är så livlig. Då har man aldrig långtråkigt. Hon verkar läraktig och klurig. Pussar av mamma och stolthet av pappa är nog den bästa stretegin nu. Vem vaktar bäst i hönshuset? Tänk att hon redan lindat en man runt sina små fingrar. Vem berås hon på? Hoppas ni får några lugna timmar så ni orkar upp i natt och ge Li vällnig. Och att ni får tid att smälta allt ni får vara med om. Sköt om er och ta hand om varandra.

2007-03-14 @ 15:02:32
Postat av: Farmor och Farfar

Jo, vi vet hur man förstorar bilden. Men något är galet så det fungerar inte.
Kram / Farmor och Farfar

2007-03-14 @ 15:03:21
Postat av: Lill Faster

Hejis! Det är så roligt att ni hinner med att sätta in så mycket bilder och hinner med att skriva så mycket oxå. Undrar bara är det något annat än bara kläder som Li skulle vilja ha, hon lär nog få branå mycket av det iallafall. Ha dé så hörs vi nog snart igen

Kramiz Familjen Byström

2007-03-14 @ 21:46:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback