Synliga problem

På dagis var de oroliga över om Li såg tillräckligt bra.

De tyckte sig se att hon ibland inte såg nog bra. Vi uppmärksammade också att hon ibland gjorde misstag som vi skulle vilja skylla på syn-problem. Till exempel så missade hon de två trappstegen upp/ner från ytterdörren när det var nysnö.
Dessutom skelar hon rejält på vänster öga, in mot näsan, när hon är trött.

Så när vi var på 3 års kontrollen på BVC, fick Li en remiss till Ögonkliniken på Umeås Universitetssjukhus.Vi var där på en stor undersökning för ca 2 veckor sedan.

Li var superduktig och klarade alla undersökningar på ett mycket bra vis. Vi fick veta att Li skelar lite utåt (??) med ögonen men det var allt och det var heller inget man gör något åt, så länge det inte påverkar synen.....
Det enda som var jobbigt var när de skulle droppa några avslappnande droppar i ögonen, och dessutom måste göra detta två gånger på grund av att hon har så mörka ögon.... 

De satte en lapp, som såg ut som ett runt plåster, för ena och sedan andra ögat, för att kolla ett öga i taget. Då frågade Li om det kom blod - för vi har för att minska åtgången av plåster infört regeln "Inget blod. Inget plåster". Så om hon fick plåster - betyder det att det kommit blod....!!!  :-)

Vi ska tillbaka på kontroll nästa år igen..

Även om mamman och pappan är glada att Li inte behöver glasögon just nu, så gillar Li verkligen brillor.....




Li har fått simglasögon av Biancas mamma idag. Li är mycket nöjd och tycker dom är jättefina. Att Bianca har ett par likadana, fast röda, är inte heller en nackdel



Kommentarer
Postat av: Moster Britten

Mosters brud är helt otroligt söt. En liten teater apa är hon allt. Super fin i sina brillor nästa som moster när hon simmade fast jag hadde nog felsorts glasögon då. Ta hand om er så syns vi i påsk. kram Moster Britten

Postat av: Marlene

Skitsnyggt !! Tänk vad bra till sommaren kan du å Bianca plaska i poolen med likadana glasögon å leta efter sjörövarskatter !

2009-03-22 @ 20:18:42
Postat av: Gunilla

Vilken cooling! Jag skulle också vilja ha sådana där rosa solbrillor!

2009-03-23 @ 08:59:16
URL: http://liteavallting.blogg.se/
Postat av: Moster Berit

Allt klär en skönhet, heter det ju....men visst är tom skönheter sötare i vissa brillor?? (fast vem är snygg i simbrillor?)

2009-03-29 @ 10:57:04
Postat av: Li

Berit, vilken fråga du ställer...

Svaret är: Li, naturligtvis....



Jag läste frågan högt och svaret kom blixtsnabbt från Li.

2009-03-29 @ 14:59:35
URL: http://lican.blogg.se/
Postat av: Kicki

Cool och snygg brud som vanligt =) Skönt att synen var okej i alla fall!

Kommer ni hem i påsk? Kanske vi kan ses i så fall?? Nu i helgen ska vi till Trondheim på utställning, men i påsk är vi hemma!!

2009-04-01 @ 18:11:10
URL: http://lince.se
Postat av: Kicki

Hej igen!

Vi kommer att vara hemma (vattnet i stugan slås på först den sista april)Ska bli skoj att ses =0)



2009-04-03 @ 08:31:41
URL: http://lince.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback